Αρχική σελίδα » Το εργαστήριο » Χώροι

Το Εργαστήριο Μουσικής Ακουστικής Τεχνολογίας δραστηριοποιείται διδακτικά, ερευνητικά και καλλιτεχνικά στο Στούντιο Ήχου (310) και την Αίθουσα Μουσικής Τεχνολογίας (918).

H Αίθουσα της Μουσικής Τεχνολογίας του Τμήματος Μουσικών Σπουδών βρίσκεται στον 9ο όροφο του κτηρίου της Φιλοσοφικής Σχολής (αριθμός θύρας 918).

H αίθουσα διαθέτει μονάδες υπολογιστών με κάρτες ήχου, MIDI κλαβιέ, μικρόφωνα και ηχητικό σύστημα που καλύπτουν τις διδακτικές ανάγκες των μαθημάτων όπως : εισαγωγή στη Μουσική Τεχνολογία, eισαγωγή στην Ηλεκτρακουστική μουσική, Ηλεκτρονική ενορχήστρωση, μουσική για Media, εισαγωγή στη μουσική πληροφορική, τεχνολογίες φωνής , κ.α.

Η αίθουσα Μουσικής Τεχνολογίας διατίθεται για την πρακτική άσκηση των φοιτητών σε διάφορα πρότζεκτ των μαθημάτων.

Το Στούντιο Ήχου αποτελεί μία υπερσύγχρονη υλοποίηση ενός επαγγελματικού επιπέδου studio ηχογραφήσεων και επεξεργασίας ήχου. Αποτελείται από 4 βασικούς και αρκετούς βοηθητικούς χώρους που εκτείνονται σε μια επιφάνεια 120 τ.μ. στο 3ο όροφο της Φιλοσοφικής: Xώρος υποδοχής και γραμματείας, σουίτα μίξης, control room, φορητή διάταξη ηχοληψίας, και το live room. Πρόκειται για ένα από τα πλέον σύγχρονα και ολοκληρωμένα studio που υπάρχουν στην Ελλάδα με απεριόριστες δυνατότητες χρήσης.

Το Στούντιο είναι άρτια εξοπλισμένο με όργανα ορχήστρας, δύο πιάνα με ουρά και προγμένο εξοπλισμό ηχοληψίας, ηχογράφησης, μείξης και mastering και μεταβλητή αρχιτεκτονική Ακουστικής χώρων.

Το Στούντιο καλύπτει τις διδακτικές, ερευνητικές και καλλιτεχνικές ανάγκες του Τμήματος Μουσικών Σπουδών καθώς και άλλων Τμημάτων του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και παρέχει υπηρεσίες σε ιδιώτες κατά τα προβλεπόμενα στο Π.Δ. 159/1984 (Α΄ 53) (άρθρο 2 παρ. 1 και 6 του εσωτερικού κανονισμού λειτουργίας). Στεγάζεται στον 3ο όροφο του κτηρίου της Φιλοσοφικής Σχολής (αριθμός θύρας 310).