Αρχική σελίδα » Προβολή νέων

Ανακοινώσεις

12.03.2017

To LabMAT στο Athens Science Festival 2017

 

Συμμετοχή του LabMAT στο

Athens Science Festival  2017

 

Το Εργαστήριο Μουσικής και Ακουστικής Τεχνολογίας "LabMAT", του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών συμμετέχει στο Athens Science Festival 2017 στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων με την παρουσίαση δύο προγραμμάτων ανάπτυξης ψηφιακών εφαρμογών για τη μουσική δημιουργία και εκπαίδευση.

 

Η πρώτη είναι τα LabMATools. Πρόκειται για ένα πακέτο εφαρμογών σύνθεσης και ανάλυσης ηχητικού σήματος (συνθεσάιζερ, φασματογράφοι κλπ) καθώς και εφαρμογών για την κατασκευή διαδραστικών ηχητικών εγκαταστάσεων χωρίς τη χρήση ειδικών αισθητήρων. Αναπτύχθηκε από τον συνθέτη και αποσπασμένο στο Τμήμα, εκπαιδευτικό, Παναγιώτη Βελιανίτη για τους εκπαιδευτικούς και δημιουργικούς στόχους των μαθημάτων της κατεύθυνσης της Μουσικής Τεχνολογίας.


LabMATools

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Πέμπτη 30/3/2017,  ώρα 16.00 - 17.45

 

Η δεύτερη είναι το Φωνασκείν, ένα διαδραστικό λογισμικό ελέγχου της τονικής ακρίβειας της τραγουδιστής φωνής. Αναπτύχθηκε από τον υπ. Διδάκτορα του τμήματος Φώτη Μόσχο, στα πλαίσια της Διπλωματικής του εργασίας. Στόχος του Φωνασκείν είναι η εξάσκηση και η βελτίωση της τονικής ακρίβειας της φωνής με οπτική ανατροφοδότηση σε πραγματικό χρόνο, τόσο για σχολική όσο και για επαγγελματική χρήση. Η καινοτομία του που το ξεχωρίζει από άλλες παρόμοιες εφαρμογές είναι η αναγνώριση και η ανάλυση τόσο των αρχαίων ελληνικών όσο και των ελληνικών παραδοσιακών κλιμάκων.

 

Φωνασκείν

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Κυριακή, 2/4/2017, ώρα 11:00 – 19:00

 

http://www.athens-science-festival.gr/