Αρχική σελίδα » Προβολή νέων

Ανακοινώσεις

08.05.2017

Σεμινάριο ηχογράφησης και μείξης Κουαρτέτου Εγχόρδων και Ορχηστρικής Άρπας

Πέμπτη 11/5/2017 στις 9.00 στο Studio (310). Γιάννης Μαλαφής, Εκπαιδευτικός/Ηχολήπτης

Σεμινάριο ηχογράφησης και μείξης Κουαρτέτου Εγχόρδων και Ορχηστρικής Άρπας

 

Στο συγκεκριμένο σεμινάριο θα αναπτυχθούν τεχνικές ηχογράφησης και μείξης ενός τυπικού κουαρτέτου εγχόρδων καθώς και της Pedal Harp, τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο.

Α μέρος (String Quartet)

Η προσέγγιση έχει να κάνει με διαφορετικές στερεοφωνικές και προσεγγιστικές τεχνικές (stereo and coincident techniques), αλλά και με συνδυασμό αυτών, προκειμένου να μελετηθούν και να  συγκριθούν τα αποτελέσματα της ηχογράφησης.  Παράλληλα, εξετάζεται και η αισθητική προσέγγιση ανάλογα με το ρεπερτόριο, την ενορχήστρωση, την ακουστική τοποθέτηση στο χώρο της μίξης, αλλά και τα χρησιμοποιούμενα  όργανα στο μουσικό σύνολο. Σημαντική είναι η συμβολή των μουσικών που θα πάρουν μέρος, με τους οποίους θα αναπτυχθεί συζήτηση γύρω από την ηχογράφηση  και μείξη του συγκεκριμένου μουσικού συνόλου.

 

Β μέρος (Pedal Harp)

Το δεύτερο μέρος αφορά την ηχογράφηση και μείξη της Pedal Harp, όπου θα χρησιμοποιηθούν αρκετές τεχνικές ηχογράφησης, λαμβάνοντας πάντα υπόψη το ρεπερτόριο, αλλά και τις τεχνικές ιδιαιτερότητες και δυσκολίες του οργάνου αναφορικά με την ηχοληψία του.

 

Χώρος Διεξαγωγής:

Studio Ηχογραφήσεων του Εργαστηρίου Μουσικής και Ακουστικής Τεχνολογίας του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του ΕΚΠΑ (αίθουσα 310, κτήριο Φιλοσοφικής)

 

Ημερομηνία Διεξαγωγής:

Πέμπτη 11 Μαΐου 2017, ώρα 09:00 – 12:00

 

Εισηγητής:

Γιάννης Μαλαφής, Ηχολήπτης, Καθηγητής Μουσικής Β/θμιας Εκπ/σης