Αρχική σελίδα » Προβολή νέων

Ανακοινώσεις

19.03.2017

Μουσικός Μάης 2017

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος

Μουσικός Μάης 2017

Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών Τμήμα Μουσικών Σπουδών

 

Το Τμήμα Μουσικών Σπουδών, μετά από την επιτυχή διοργάνωση καλλιτεχνικών εκδηλώσεων από τον Μάιο του 2011 έως σήμερα, απευθύνεται και φέτος στους φοιτητές και τις φοιτήτριες του Τμήματός μας για να διοργανώσουν από κοινού σειρά μουσικών- καλλιτεχνικών εκδηλώσεων στο τέλος του Εαρινού Εξαμήνου 2016, με τον τίτλο “Μουσικός Μάης 2017” επ’ευκαιρία των εκδηλώσεων του εορτασμού για τα 180 xρόνια του Eθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

 

Οι εκδηλώσεις θα γίνουν το τετραήμερο 25-26-27-28 Μαίου 2017 στο χώρο του Παλαιού Πανεπιστημίου στη Πλάκα (2 συναυλίες την ημέρα) , στον Εθνικό Κήπο, αλλά και σε άλλους χώρους (που θα ανακοινωθούν τον Απρίλιο).

Καλούμε τους προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές του ΤΜΣ που συμμετέχουν ήδη σε κάποιο οργανωμένο σχήμα (ακόμη και με συμμετοχή φοιτητών άλλων τμημάτων), αλλά και μεμονωμένους μουσικούς, μέλη του Τμήματος, να καταθέσουν τη μουσική ή ευρύτερα καλλιτεχνική πρόταση τους.

 

Νέοι συνθέτες μπορούν επίσης να καταθέσουν τα έργα τους, εφόσον έχουν εξασφαλίσει και τη δυνατότητα εκτέλεσής τους.

Η πρόταση είναι ανοικτή σε όλα τα είδη της μουσικής, όπως :

-Κλασσική και σύγχρονη μουσική (σόλο όργανα, μουσική δωματίου, όπερα δωματίου κλπ.),

-Έργα νέων συνθετών και έργα ηλεκτρακουστικής μουσικής

-Μουσική τζαζ, παραδοσιακή, ελληνικό τραγούδι, κ.α.

 

Τα σχήματα που θα επιλεγούν θα ηχογραφηθούν, βιντεοσκοπηθούν και θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του Εργαστηρίου Μουσικής Ακουστικής Και τεχνολογίας του ΤΜΣ.

(www.labmat.music.uoa.gr).

 

Eπίσης επιλεγμένες εκετλέσεις που συμπεριλαμβάνουν φωνητικά έργα (φωνή και πιάνο , φωνητικά σύνολα, παραδοσιακή μουσική, βυζαντινή μουσική, κ.α.) θα ανεβούν στον ιστότοπο της WORLD VOICE DAY 2017 (http://2017.world-voice-day.org).

 

Εκδηλώσεις του περσινού Μουσικού Μάη 2016 μπορείτε να δείτε στο : www.labmat.music.uoa.gr

 

Οι φοιτητές που ενδιαφέρονται μπορούν να στείλουν τις προτάσεις τους συνοδευόμενες από video (στο youtube) με ένα σύντομο βιογραφικό στην Αν. Καθηγήτρια Αναστασία Γεωργάκη (georgaki@music.uoa.gr) και το κύριο Παναγιώτη Βελιάνίτη (velianitis1[at]yahoo[dot]com)

 

Τελική Ημ. Υποβολής : 10 Aπριλίου 2017