Αρχική σελίδα » Προβολή νέων

Ανακοινώσεις

01.05.2017

Εργαστήριο Φωνητικής Εκπαίδευσης

Εργαστήριο Φωνητικής Εκπαίδευσης

(Εκπαιδευτή Βαγγέλης Αγγελάκης)

(Masterclass για προχωρημένους / Εισαγωγικά για αρχάριους)

 

2ήμερο Εργαστήριο με τον Βαγγέλη Αγγελάκη, ανοικτό στους φοιτητές του Ε.Κ.Π.Α.

 

Σάββατο 20 Μαΐου 11:00 – 17:00

Κυριακή 21 Μαΐου 11:00 – 17:00

 

Οι συμμετέχοντες παρακαλούνται να είναι παρόντες σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος της διάρκειας του εργαστηρίου (εάν δεν μπορούν να παρακολουθήσουν όλες τις ώρες) και ΙΔΙΕΤΑΙΡΩΣ το πρώτο 2ωρο του σεμιναρίου (Σάββατο πρωί), όποτε και θα τεθούν οι βάσεις πάνω στις οποίες θα κινηθεί όλο το 2ήμερο.

Προετοιμασία συμμετεχόντων:

1.            Άνετα ρούχα πρόβας (π.χ. φόρμα)

2.            Αποστήθιση ενός κομματιού επιλογής σας (ολόκληρο ή μικρό μέρος):

(1) Τραγούδι αργό και μελωδικό οποιουδήποτε είδους (π.χ. λυρικό, έντεχνο,

παραδοσιακό) – Διευκρίνιση: Μελωδικό τραγούδι θεωρούμε οποιοδήποτε τραγούδι μπορούμε να μουρμουρίσουμε χωρίς τον στίχο, ή να παίξουμε σε κάποιο όργανο μόνο την μελωδία του και να είναι ευχάριστο και πλήρες

άκουσμα.   (2) Για τους σπουδαστές μονωδίας, μία Άρια, Lied ή κομμάτι

επιλογής τους, από το ρεπερτόριο που έχουν μελετήσει.

Σε περίπτωση μεγάλης προσέλευση ατόμων, θα γίνει διαχωρισμός συμμετεχόντων-ακροατών στην αρχή του σεμιναρίου, σε συνεννόηση με τους παρόντες και ανάλογα με το επίπεδο τους στο τραγούδι.

 

Στο 2ήμερο αυτό εργαστήριο σκοπεύουμε:

1. να γνωρίσουμε έμπρακτα την λειτουργία της ανθρώπινης φωνής και ειδικώς της δικής μας φωνής 2. να ανακαλύψουμε τις καταπληκτικές "κλειδωμένες" δυνατότητες της φωνής μας και το πως θα "απογειώσουμε" τα χαρακτηριστικά της (όγκος, ένταση, χροιά, έκταση, άνεση, τονική ευστάθεια, καθαρότητα) 3. να μάθουμε πως μπορούμε να επαναφέρουμε και να διατηρήσουμε το φωνητικό μας όργανο στην υγιέστερη δυνατή λειτουργία του 4. να δούμε πως αξιοποιούμε τον θαυμαστό κόσμο της φωνής, που ΟΛΟΙ έχουμε, πάνω στην τέχνη 5. να ασκηθούμε  πάνω στον ΛΟΓΟ και το ΤΡΑΓΟΥΔΙ 6. να δοκιμάσουμε να εφαρμόσουμε τα παραπάνω, ο καθένας σε τραγούδι επιλογής του.